Tid til julekonfekt

Så nærmer den søde juletid sig med hastige skridt, og det betyder, at det er tid til at lave sød konfekture til dine heldige gæster.

Vi har et bredt sortiment af råvarer, som du kan bruge til at lave himmelsk konfekt til jul.

Økologi Nyt uge 47-48

Til konfekten

Lækker økologisk marcipan med rørsukker varenr. 4499

Easymelt mørk chokolade 58% varenr. 45351

Hvide chokoladeknapper 34,1% varenr. 45361

Klassisk nougat varenr. 44992

Stenfri dadler varenr. 4622

Økologi Nyt uge 47-48

Topping til konfekten

Frysetørret citronskalpulver varenr. 46552

Frysetørret appelsinskalpulver varenr. 46562

Frysetørret hindbærsmuld varenr. 4662

Hasselnødder varenr. 4700

Mandler varenr. 4720

Valnøddekerner varenr. 4710

Kokosmel varenr. 5770

Mandelsplitter varenr. 4726

Mandelflager varenr. 4727

 

Mozartkugler – hjemmelavet konfekt

Mozartkuglerne er supernemme at lave. De er overtrukket med mørk chokolade og fyldet er marcipan med blendede pistaciekerner og nougat.

Tilberedning


Blend pistaciekernerne og ælt dem med 25 gram marcipan.
Rul pistaciemarcipanen til cirka 20-25 små kugler på størrelse med en ært.

Rul resten af marcipanen ud i 20 større kugler, og tryk hver kugle ud til en cirkel.
Smør alle marcipancirklerne med blød nougat, brug fx en smørekniv.

Læg en pistaciekugle på hver cirkel. Luk marcipanen om pistaciekuglen, og tril dem alle til kugler.

Smelt og temperer den mørke chokolade.
Dyp mozartkuglerne i chokoladen, sæt dem på bagepapir og pynt evt. med guldstøv.

Hvordan tempererer man chokolade? 

Hak chokoladen fint med en skarp køkkenkniv og kom 2/3 af chokoladen i en varmebestandig skål.

Smelt chokoladen over vandbad. Det er vigtigt, at der ikke kommer damp eller fugt i chokoladen, så skålen skal slutte til grydens kant. Opvarm chokoladen til ca. 45 grader. Brug fx et termometer beregnet til madlavning.

Tag gryden fra varmen, tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen, og rør til al chokoladen er smeltet.

Varm chokoladen en lille smule op igen til ca. 31 grader, og så er den klar til konfekten.

Tak for lån af opskriften til Landbrug og fødevarer

Ingredienser


4 personer

1 spsk grønne pistaciekerner, usaltede
200 g marcipan
40 g blød nougat
200 g mørk chokolade

Pynt: 
Guldstøv/flager

Køb råvarerne til din konfekt her

Her finder du alle de økologiske råvarer af højeste kvalitet til din konfekt

Køb her

Køb fyrtårnsosten

Du får 10% på den prisvindende fyrtårnsost fra Thise i hele uge 47 på vores webshop

Køb her  

Økologi Nyt

Her finder du de seneste udgaver af Økologi Nyt

Tilmeld dig Økologi Nyt

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close