Quinoabrød med chiafrø

Quinoa stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, hvor den har været dyrket i tusinder af år. ”Quinoa” betyder moderkorn på indiansk, og så er den både glutenfri, rig på antioxidanter, proteiner og jern. Dansk økologisk quinoa er perfekt i din salat, til dit bagværk eller som et sundere alternativ til pasta og ris. Den danske quinoa dyrkes af nordjyske avlere, hvorefter det forarbejdes af Aurion, Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Du kan få den danske quinoa hos Grøn Fokus.

 

Savner du inspiration til, hvordan du kan bruge dansk, økologisk quinoa i dit bagværk? Så prøv denne lækre opskrift på dansk økologisk quinoabrød med chiafrø, og oplev, at det glutenfri brød har en meget anderledes tekstur end almindeligt brød.

 

Tilberedning


Sæt dine danske økologiske quinoa og chiafrø i blød natten over i køleskabet. Tænd ovnen på 160 grader og smør en bageform med olivenolie. Tag quinoa og chiafrø fra vandet, og placer det i en blender med de øvrige ingredienser. Hæld dejen i din bageform og spred de blandede kerner ud på toppen. Bag i 70 min.

God appetit!

Ingredienser


340 gram dansk økologisk quinoa

120 gram chiafrø

240 ml vand

60 ml ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. honning eller ren ahornsirup

1 tsk. frisk citronsaft

Smag til med rigeligt salt

70 gram blandede kerner til toppen af brødet

Prøv opskriften!

Find ingredienserne til opskriften på vores webshop.

Køb nu  

Seneste nyheder