Tid til julekonfekt
Så nærmer den søde juletid sig med hastige skridt, og det betyder, at det er tid til at lave sød konfekture til dine heldige gæster.
Vi har et bredt sortiment af råvarer, som du kan bruge til at lave himmelsk konfekt til jul.
Mozartkugler – hjemmelavet konfekt
Tilberedning
Blend pistaciekernerne og ælt dem med 25 gram marcipan.
Rul pistaciemarcipanen til cirka 20-25 små kugler på størrelse med en ært.
Rul resten af marcipanen ud i 20 større kugler, og tryk hver kugle ud til en cirkel.
Smør alle marcipancirklerne med blød nougat, brug fx en smørekniv.
Læg en pistaciekugle på hver cirkel. Luk marcipanen om pistaciekuglen, og tril dem alle til kugler.
Smelt og temperer den mørke chokolade.
Dyp mozartkuglerne i chokoladen, sæt dem på bagepapir og pynt evt. med guldstøv.
Hvordan tempererer man chokolade?
Hak chokoladen fint med en skarp køkkenkniv og kom 2/3 af chokoladen i en varmebestandig skål.
Smelt chokoladen over vandbad. Det er vigtigt, at der ikke kommer damp eller fugt i chokoladen, så skålen skal slutte til grydens kant. Opvarm chokoladen til ca. 45 grader. Brug fx et termometer beregnet til madlavning.
Tag gryden fra varmen, tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen, og rør til al chokoladen er smeltet.
Varm chokoladen en lille smule op igen til ca. 31 grader, og så er den klar til konfekten.
Tak for lån af opskriften til Landbrug og fødevarer
Ingredienser
4 personer
1 spsk grønne pistaciekerner, usaltede
200 g marcipan
40 g blød nougat
200 g mørk chokolade
Pynt:
Guldstøv/flager
Køb råvarerne til din konfekt her
Her finder du alle de økologiske råvarer af højeste kvalitet til din konfekt
Køb herKøb fyrtårnsosten
Du får 10% på den prisvindende fyrtårnsost fra Thise i hele uge 47 på vores webshop
Køb herØkologi Nyt
Her finder du de seneste udgaver af Økologi Nyt