Økologi Nyt

Læs med og få inspiration til mere økologi og bæredygtighed i dit professionelle køkken.

Økologi Nyt uge 41-42 2018

Naturfrisk 

 – Naturrene produkter af højeste kvalitet

Hos Naturfrisk mener de, at der for børns og efterkommeres skyld, er al mulig grund til at tænke og handle økologisk for at bevare balancen i naturen.

Økologi Nyt uge 41-42 2018

Den bedste kvalitet 

Naturfrisk ønsker den bedste kvalitet, og derfor brygger de ud fra den overbevisning, at den bedste smag fås ved at benytte de bedste råvarer – og det er økologiske råvarer.

 

Forbrugerne vil have øko, når de spiser ude 

Øko-salget til landets professionelle køkkener er steget eksplosivt. Nyligt offentliggjorte tal fra Danmarks statistik viser en vækst på 20 procent, og det bringer øko-omsætningen op over to milliarder kroner. De offentlige køkkener har banet vejen, og landets hoteller, restauranter og caféer følger trop i takt med, at danskerne i stigende grad efterlyser økologi, skriver Økologisk Landsforening.

Uanset om der tale om gourmet-anretninger, cafémad eller offentlig bespisning på hospitaler, plejehjem og børnehaver, så fylder økologi mere og mere. Salget af økologi til landets professionelle køkkener er vokset med 20 procent fra 2016 til 2017, viser spritnye tal fra Danmarks Statistik.

Det bringer det samlede salg af økologi til professionelle køkkener op på 2 mia. kroner. Øko-salget til køkkenerne er dermed firedoblet på syv år, ifølge Økologisk Landsforenings opgørelser. Og den økologiske andel af fødevaresalget til foodservice udgør nu 9,3 procent.

– Det er de offentlige køkkener, der har banet vejen for økologisk køkkenomlægning, og de trækker fortsat udviklingen. Men hoteller, restauranter og caféer har også for alvor fået øje på potentialet i at have økologi på menukortet. Danskerne stiller i stigende grad krav til deres fødevarer. De ønsker rene råvarer, der er produceret med hensyntagen til naturen, miljøet og dyrene. Derfor efterspørger de økologi – også når de spiser ude, siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

Læs hele artiklen her

Få mere økologi i dit køkken med Grøn Fokus.

Find et bredt udvalg af økologiske varer på Catering Engros' webshop.

Køb Grøn Fokus  

Økologi Nyt

Her finder du de seneste udgaver af Økologi Nyt

Tilmeld dig Økologi Nyt