Økologi Nyt

Læs med og få inspiration til mere økologi og bæredygtighed i dit professionelle køkken.

Økologi Nyt uge 35-36 2018

Saltverk

– Bæredygtigt, håndhøstet gourmetsalt fra de islandske vestfjorde

Islandsk og dansk historie mødes i dette smagfulde, knasende og rene gourmetsalt, der produceres efter samme metoder som i 1700-tallet, hvor Kong Christian VII etablerede en saltproduktion i samme område, som Saltverk ligger i i dag. Dengang skulle saltet bruges til klipfisk, i dag er saltet lavet til forkælelse af mad, smagsløg og den gode, bæredygtige samvittighed. Saltverk opvarmer havvand ved hjælp af geotermisk opvarmet vand fra de omkringliggende gejsere i området. Hver saltflage bliver herefter håndhøstet og lagt til tørre i rum, der opvarmes af restenergien fra det geotermisk opvarmede vand.

Økologi Nyt uge 35-36 2018

Ingen CO2

Saltverk salt er det første gourmetsalt i verden, der bliver produceret udelukkende ved hjælp af 100 % geotermisk energi, og Saltverk efterlader derfor ingen CO2 fodspor i deres produktion.

I denne uge kan du prøve et af Saltverk’s lækre, bæredygtige produkter Islandsk flagesalt -få 1,5 kg til kun 109,- varenr. 5803.

Tilmeld dig Økologi Nyt

Seneste nyheder