Da Michael startede som køkkenchef i kantinen i Ishøj, havde køkkenet Det Økologiske Spisemærke i bronze, dvs., at 30-60% af køkkenets indkøb var økologisk. Men for Michael var drømmen at nå en så høj økologi procent som muligt. Både for at gøre sin indsats for vores miljø og spildevand, og også for den faglige udfordring, der ligger i at omlægge til økologi. Med lidt hjælp fra Grøn Fokus og gåpåmod lykkedes det Michael og hans medarbejdere at få Det Økologiske Spisemærke i sølv.
Der serveres kød hver dag i kantinen, men ved at fjerne en andel af kødet og tilføje flere grøntsager til retterne, har Michael formået at få mere økologi i køkkenet. “Kød er noget af det, der belaster miljøet mest, men tit er det også noget af det sidste, køkkener vælger at omlægge til økologi. Dog er man godt på vej, hvis man reducerer andelen af kød i sine retter og tilføjer mere grønt”, fortæller Michael.