Kæmpetartelet med sellerifrikasse og syltede rødløg

Tilberedning


Kog eddike og sukker og hæld lagen over rødløgene. Løgene må gerne stå natten over eller minimum en time.

Vend knoldselleri og løg med olivenolie, salt og peber og bag det i ovnen ved 200 grader, ca. 20 minutter, til grønsagerne er møre og let brunet.

Pensl butterdejen med sammenpisket æg og prik den let med en gaffel.

Bag den lysebrun og sprød ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Bland kold mælk, smør, mel, allehånde og laurbær i en gryde og bring det i kog under konstant piskning. Lad mælkesovsen koge godt igennem 5 til 10 minutter og smag til med salt og peber. Fjern allehånde og laurbær og tilsæt æbletern, bladselleri, citronsaft og -skal. Varm det hele godt igennem og bland med de bagte grønsager og hakkede krydderurter. Gem lidt krydderurter til pynt. Smag det hele til med evt. mere citron og peber.

Anret butterdejen på et stort fad og top op med sellerifrikasseen. Slut ag med persilleblade og de syltede løg. Server straks, så bunden forbliver sprød og lækker.

Denne ret kan suppleres med lidt kylling eller andet kød til en 80/20-ret og butterdejen kan erstattes af de velkendte og elskede portions tarteletbunde.

Tak til sæson for lån af opskriften

Ingredienser


10 portioner/ 1 stor tartelet

1 dl æbleeddike

50 g sukker

200 g rødløg i grove både

700 g knoldselleri skåret i grove tern a 2 cm

300 g løg i store tern

20 g olivenolie

300 g butterdej udrullet ca 20x40cm

1 sammenpisket æg

Mælkesovs

0,6 l mælk

30g smør

40g mel

3 stk. allehånde bær eller 4 stk. nelliker

3 stk laurbærblad

3 g salt

1 g friskkværnet peber

150 g belle de boscoop æble i 1 cm tern

120 g bladselleri snittet fint

0,2dl citronsaft

10 g citronskal

3 g salt

2 g friskkværnet peber

20 g finthakket persille

20 g fintsnittet purløg

Køb knoldselleri

Køb din økologiske knoldselleri her og lav den lækre opskrift.

Køb nu  

Seneste nyheder