4 gode råd til øko-omlægning i professionelle køkkener

1. Fokuser på madspild

Hvor meget mad smider du egentlig ud? Det er ofte en dyr post, når man regner madspildet ud i kroner og øre. Du kan kontrollere jeres køkkens madspild ved at sætte klisterbånd på jeres skraldespande. På den måde bliver det besværligt at smide mad ud, og det giver dig tid til at tænke over, om du skal smide ud eller bruge maden til noget andet. En anden metode er at erstatte skraldespandene med 4 spande. En spand til kød, mejeri, frugt og grønt og en til brød og andet. Når dagen er omme, vejer du spandene. Find en gennemsnits pris pr. kg. for indholdet af spanden, og på den måde kan du regne ud, hvor mange penge du smider ud for.

Det er ofte mere, end du tror. Og når du mindsker dit madspild, så har du flere penge til at købe økologi.

2. Fælles viden

Inden du kaster dig ud i at omlægge dit køkken til økologi, så kan det godt betale sig at skabe fælles viden om økologi og øko-omlægning i dit køkken. På den måde ved alle medarbejdere, hvad økologi er, og ikke mindst hvordan man omlægger til økologi, uden at omkostningerne stiger i vejret.

Tag et kursus i økologi eller få en rådgiver ud, som kan hjælpe jer videre.

3. Servering

Det betyder meget, hvordan man servere sin mad. Der er nemlig mange penge at spare, hvis du fx skifter de store tallerkener ud med mindre tallerkener. Det har nemlig en stor effekt på, hvor meget mad en kunde fx tager i en buffet. På den måde kan du nedbringe dit madspild, og kunden er stadig glad og tilfreds, da denne stadig kan hente mad flere gange.

Det har også en stor betydning, hvordan man opbygger en buffet. Start med alt det, der fylder meget på tallerkenen, som frugt og grønt, kartofler osv. og gem de dyrere råvarer som kød og ost til sidst i buffeten, hvor kunden har mindre plads på sin tallerken.

Der er også meget at spare ved at tapas-anrette kød, som ofte er en dyr post i køkken budgettet.

4. Hvad bruger du dine penge på?

Nogle råvarer er dyrere end andre, og ofte kan du få meget mere mad blot ved at vælge en billigere råvarer. Så kig dit forbrug efter i sømmene, og se, om du kan skifte nogle råvarer ud med nogle billigere råvarer.

 

Køb økologisk med Grøn Fokus!

Gør dit professionelle køkken mere økologisk.

Køb Grøn Fokus  

Andre nyheder

Her kan du læse andre nyheder fra Grøn Fokus