Trends i økologiens verden

Vi har taget en snak med vores direktør Stefan Skov-Jespersen om fremtidens økologi. Den økologiske sag er for længst slået igennem, så i takt med, at markedet har vænnet sig til økologiske fødevarer, er flere og flere begyndt at satse mere på biodynamiske fødevarer og bæredygtighed, som kunderne efterspørger. Grøn Fokus er klar til gearskiftet mod den nye trend.

”Modsat for 20 år siden er det i dag nemt at finde de økologiske varer. Udbuddet er stort, så opgaven består i højere grad i at udvælge de bedste produkter på markedet”, siger Stefan. ”Betingelserne for at handle med økologiske varer er bedre i dag, fordi der er en uudtømmelig efterspørgsel efter økologi – og er der ikke noget på nærmarkedet, så er der det på fjernmarkedet”.

”Det, som jeg synes er spændende ved økologi, er udvikling af de forskellige produkter, så udbuddet i højere grad matcher udvalget af de konventionelle produkter, siger han. – Og derved hjælper med til, at en større del af dyrkningsarealet bliver omlagt til økologisk brug”.

”Det næste indenfor vores verden er biodynamik”, siger Stefan. ”Markedet er ved at være mættet med økologi, så mange har lysten og modet til at kaste sig over nye udfordringer, og det kan meget vel være at satse mere på biodynamiske fødevarer”, forudsiger han.

”I biodynamikken tilsætter man ganske små mængder af fx røddike, mælkebøtte eller kisel i komposten for at berige jorden. Det biodynamiske perspektiv er derfor lidt sværere at forstå end det økologiske, fordi der er langt flere ting, der indvirker på produktionen”, siger Stefan og fortsætter: ”Det er tydeligt at se, at biodynamikken er ved at vinde indpas som en slags efterfølger til økologien, fordi nu bliver økologien sådan noget mainstream – du kan få basmatiris, billige gulerødder. Men der er nogen, der gerne vil videre. De fremmeste restauranter, der startede på økologien, der er nu kommet til biodynamikken”, siger han.

”De faglige folk, både landmænd og køkkenfolk, de tager simpelt næste skridt nu”, siger Stefan. ”For det er der, den næste faglige udfordring ligger for landmanden – det er simpelthen biodynamikken”.

”Vores økologiske manifest fra 1999 holder stadig”, mener Stefan og uddyber: ”Manifestet giver virksomheden retning og er med til, at vi dagligt kan træffe tusindvis af store og små rigtige beslutninger, hvad enten det er vejledning af landmænd, der overvejer at omlægge til økologisk landbrug eller hjælp til nye kunder, der gerne vil skifte til økologisk køkkenhold, men er lidt i vildrede om junglen af overvejelser”.

”Vi vil gerne i Grøn Fokus gøre en forskel, både overfor naturen og overfor vores mange leverandører og kunder, der bruger os til at udvikle deres forretning”, siger Stefan.

 

Økologi kommer af græsk ’oikos’ og betyder at holde hus med klodens ressourcer

 

 

Få mere økologi på dit menukort med Grøn Fokus.

Se det store udvalg af produkter på Catering Engros' webshop.

Køb Grøn Fokus  

Seneste nyheder