Æbler med stegte sild
Tilberedning
Sildefileterne lægges med kødsiden opad. Smøres med sennep og drysses med salt, peber og rigelig hakket persille. Fold silden, så hovedenden foldes ned mod halespidsen. Sildefileterne vendes i rugmel og steges lysebrune og sprøde i halv smør og halv olie.
Det er vigtigt, at sildene får en god stegeskorpe.
Æbler, eddike, olie og ræddiker blandes sammen, så æblerne ikke knækker. Tilsæt den snittede kål og kapers og vend det hele sammen. Smag til evt. med mere eddike eller olie.
De lune sild anrettes på et fad med masser af æblesaft, så syre og sprødhed fra æblerne giver god kontrast til den fede høstsild.
Serveres sammen med groft, hjemmebagt rugbrød, eller nye, kogte kartofler og ekstra sennep.
Velbekomme!
Tak for lån af opskrift til Sæson
Ingredienser
10 stk (ca. 100 gram) høstsild,
dobbeltfilet uden finner eller ben
100 gram dijonsennep
8 gram salt
2 gram friskkværnet sort peber
30 gram bredbladet persille,
grofthakket inkl. stilk
100 gram rugmel
15 gram smør
15 gram olie til stegning
500 gram æbler med skræl,
skåret i tynde både
10 gram æbleedikke
10 gram rapsolie
200 gram rædikke,
skrællet og skåret i tern ca. 1 x 1 cm
200 gram romanescokål,
vasket og snittet i fine strimler
50 gram fine kapers