Æbler med stegte sild

Tilberedning

 

Sildefileterne lægges med kødsiden opad. Smøres med sennep og drysses med salt, peber og rigelig hakket persille. Fold silden, så hovedenden foldes ned mod halespidsen. Sildefileterne vendes i rugmel og steges lysebrune og sprøde i halv smør og halv olie.
Det er vigtigt, at sildene får en god stegeskorpe.

Æbler, eddike, olie og ræddiker blandes sammen, så æblerne ikke knækker. Tilsæt den snittede kål og kapers og vend det hele sammen. Smag til evt. med mere eddike eller olie.

De lune sild anrettes på et fad med masser af æblesaft, så syre og sprødhed fra æblerne giver god kontrast til den fede høstsild.

Serveres sammen med groft, hjemmebagt rugbrød, eller nye, kogte kartofler og ekstra sennep.

Velbekomme!

Tak for lån af opskrift til Sæson

Ingredienser

 

10 stk (ca. 100 gram) høstsild,
dobbeltfilet uden finner eller ben

100 gram dijonsennep

8 gram salt

2 gram friskkværnet sort peber

30 gram bredbladet persille,
grofthakket inkl. stilk

100 gram rugmel

15 gram smør

15 gram olie til stegning

 

500 gram æbler med skræl,
skåret i tynde både

10 gram æbleedikke

10 gram rapsolie

200 gram rædikke,
skrællet og skåret i tern ca. 1 x 1 cm

200 gram romanescokål,
vasket og snittet i fine strimler

50 gram fine kapers

Find saftige æbler til opskriften på vores webshop

Køb her  

Seneste nyheder