Mød Ventegodtgaard

Vi har besøgt en af vores leverandører Ventegodtgaard, som ligger idyllisk placeret i landskabet ved Ll. Skensved lidt nord for Køge omgivet af farverige marker, der bugner med æbler, jordbær, blomster og gårdens dyr. Her har Jens Thorsen og broderen Søren Thorsen drevet det 100 % økologiske gartneri siden 1990. På gården dyrkes squash, hokkaido, æbler, pærer og bær af forskellig slags, men de er særlig kendt for deres saftige, økologiske Aroma æbler med en helt speciel sødlig/syrlig smag.

Brødrene startede op med økologien, fordi de brænder for sunde fødevarer og samtidig kunne fornemme den stigende efterspørgsel efter økologisk frugt og grønt; for som Jens siger:

”Det er sjovt at arbejde med noget, der gror, og så er økologi en branche i vækst”.

I dag beskæftiger de 10 mand året rundt og op til 60 løstansatte omkring juni-højtiden, hvor jordbærene skal plukkes.

På gården dyrkes squash, hokkaido, træfrugter som æbler og pærer og bær af forskellig slags, hvor hovedparten er jordbær.

”Jordbær er sjove at dyrke og nemme at spise”, siger Jens, der samtidig sukker over den tørre sommer. ”Vi har selvfølgelig vandet, og kvaliteten er i top, men udbyttet er noget lavere end almindelige år”, siger han.

Hos Grøn Fokus kan du få alle de lækre, økologiske produkter fra Ventegodtgaard leveret lige til dit køkken.

 

Få mere økologi ind i dit køkken!

Find økologiske varer på Catering Engros' webshop.

Køb Grøn Fokus her  

Seneste nyheder