FoodService Danmark køber økologigrossist

Efterspørgslen på økologi i restauranter, kantiner og storkøkkener har aldrig været højere. Alene i 2015 steg den økologiske afsætning til foodservicesektoren over 20%, og udviklingen forventes at fortsætte de kommende år. Derfor styrker Foodservice Danmark nu sin platform for økologi, og overtager aktiemajoriteten i økologigrossisten, Grøn Fokus.

”Vi har i de seneste år set en markant vækst i afsætningen af økologiske varer. Vi forventer, at den udvikling fortsætter i de kommende år, samtidig med at vores kunder efterspørger et bredere økologisk sortiment, og stærkere sparring omkring økologi”, siger adm. direktør i FoodService Danmark Henrik Clausen, og fortsætter:

”Derfor har det været afgørende for vores fortsatte udvikling som leverandør af økologiske produkter, at finde en stærk partner på økologi, der sammen med os, kan udvikle nye løsninger, der imødekommer efterspørgslen fra kunderne”.

Med aftalen overtager FoodService Danmark 70% af aktierne i Grøn Fokus, mens de resterende aktier ejes af adm. direktør Stefan Jespersen og Kenneth Christensen. Stefan Jespersen forsætter som adm. direktør.

”Det er vores målsætning at have den stærkeste og skarpeste økologiske profil i det danske foodservice marked. Det opnår vi med Grøn Fokus som bliver kompetencecenter for økologi og vores produkt- og vidensmæssige platform inden for økologien.

Grøn Fokus har været en god samarbejdspartner i mange år, og vi har med interesse fulgt virksomhedens udvikling inden for økologi. Ikke mindst deres filosofi omkring producent- og leverandørsamarbejdet, hvor værdier som lokal, nærhed og partnerskab er i højsædet, tiltaler os meget”, siger adm. direktør Henrik Clausen.

Med indlemmelsen i FoodService Danmark, bliver Grøn Fokus en del af en stor foodservice koncern, det årligt omsætter for ca. 4,5 mia. kr. og har over 1.100 ansatte.

”Vi oplever stor vækst på økologifronten, og har en stærk kundetilgang i hele Danmark. Vi har dog hele tiden ønsket at alliere os med en stærk partner for at forsætte væksten. Her ser vi et stort potentiale i samarbejdet med FoodService Danmark, der i løbet af kort tid vil gøre os til landets foretrukne leverandør af økologi til foodservicesektoren”, fortæller Stefan Jespersen, adm. direktør i Grøn Fokus.

Som led i handlen overtager FoodService Danmark også 70% af aktierne i frugt & grøntgrossisten CH Interfrugt, der har haft samme ejerskab som Grøn Fokus. Begge virksomheder fortsætter deres virke fra den nuværende adresse i Slagelse.
Grøn Fokus og CH Interfrugt beskæftiger i alt godt 40 medarbejdere, og servicerer dagligt flere hundrede foodservice kunder i hele Danmark.

Handlen er betinget af en endelig godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:FoodService Danmark, adm. direktør Henrik Clausen, telefon 4070 2903

Grøn Fokus og CH Interfrugt, adm. direktør Stefan Jespersen, telefon 4191 0518

Om FoodService Danmark

FoodService Danmark er leverandør af fødevarer til foodservicesektoren, og omsætter årligt for godt 4,5 milliarder kr., og har ca. 1.100 ansatte. FoodService Danmark består af Danmarks eneste foodservice discountkæde Dagrofa S-Engros, som med 30 cash & carry engrosbutikker er beliggende over hele Danmark samt Catering Engros, som er udkørende grossist af fødevarer til professionelle. Derudover ejer FoodService Danmark specialistselskaberne HKI Ost, KødGrossisten og Prima frugt.

Seneste nyheder