Eventyrligt besøg hos Aurion og Kornets hus

Vi i Grøn Fokus har været ude og se, røre og smage rundt i det danske land for at blive inspireret, og lære nyt om korn, mel og kerner. Det har blandt andet resulteret i et besøg hos den økologiske mølle Aurion og Kornets hus.  

 

Med 47 år på bagen, har den økologiske mølle Aurion, med den idylliske nordjyske adresse, høstet renset malet, efter de bedste og fineste forskrifter i snart en menneskealder. Direktør, Brian Tholstrup Nybo viste os rundt, og fortalte om den lange og lærerige rejse Aurion har været på, for at være hvor de er i dag.   

Aurion er særlig bemærkelsesværdig, da de som firstmovers altid har været en økologisk mølle, hvor alle processer er naturlige og biodynamiske. Herved opnås en særlig respekt for råvarerne, hvor den optimale bæredygtige proces opnås. 

Med sine autentiske Østrigske naturstenskværne bevarer Aurion værdien i kornet. Det vil sige, at mineraler ikke bliver beskadiget, da stenene er langsomme i hastighed, men har et højt tryk. Modsat bruger moderne møllerier hurtigere omdrejninger samt lavt tryk mellem stenene. Denne bevarelse af næringsværdierne er netop det, som er grundlag for den karakteristiske smag og styrke, der findes i Aurions mel.  

Fuldformalet mel bistår alle nuancer i smagsbarometeret – lige fra hvilken kornsort, egn eller høstår, det kommer fra. Her taler vi om en variation, som fagfolk forstår og værdsætter. Vi hos Grøn fokus oplever og tester altid produkterne, før de indgår i vores sortiment. Vi sætter en ære i kvalitet, vi kan stå inde for!  

I forlængelse af vores besøg hos Aurions økologiske mølle, besøgte vi også Kornets hus. Kornets hus er Nordjyllands nye oplevelsescenter for hele familien, konferencer, foodservicekunder, bager, konditorer – ja egentlig alle, som interesserer sig for økologi og bæredygtighed i forbindelse med deres interesse for spiselige lækkerier, der indeholder korn, mel og kerner.  

Jørgen Ussing Larsen giver rundvisning i huset, og kan fortælle historier helt fra Aurions spæde start, hvor han tidligere har været en del af direktionen. Her fortæller han, hvordan den økologiske mølle gik fra tanke til handling – hvordan møllen havde sin oprindelse kun med tanke på smagen.  

Hele byggeriet er tegnet af en norsk arkitekt Reiulf Ramstad. Husets materialevalg er gennemført nytænkende. Sjælen i huset emmer af ro og tid til fordybelse med en fantastisk akustik, skabt af træet på væggene og i loftet – et helt igennem inspirerende miljø.  

Alt i alt et eventyrligt og lærerigt besøg, hvor vi meget gerne vil invitere vores kunder med op en dag. Tak til Aurion og Kornets Hus for en fantastisk og inspirerende dag! 

 

Seneste nyheder