Epikouros

Hvem er Epikouros fra Kalamata?

De 4 agronomer Nikos Platanos, Labis Christopoulos, Michalis Magourilos og Kostas Stamou har siden 1996 hjulpet landmænd med at omlægge til økologisk landbrug. I dag er Epikouros det førende netværk af økologisk og biodynamiske familielandbrug i Grækenland.

I dag er der 21 Demeter certificerede familielandbrug og mere end 50 økologiske familiebrug i Epikouros’ netværk.

Passion for oliven og økologi

Navnet Epikouros kan oversættes med “hjælper”. Firmaet ligger i Kalamata, og de fleste gårde ligger på Peloponnes peninsula. De dyrker og producerer økologiske og biodynamiske oliven og extra jomfru oliven olie. I Danmark er Epikouros især kendt for deres lækre, grønne oliven og mørke Kalamata oliven.

Dette er en del af missionen i firmaet: At hjælpe lokale bønder til at omlægge deres landbrug til at dyrke højkvalitetsprodukter af økologisk eller biodynamisk oprindelse samt at hjælpe med afsætningen af produkterne lokalt og i udlandet. I dag eksporterer Epikouros økologiske produkter til 13 lande overalt i verden.

Produkterne er kendetegnede ved en udsøgt kvalitet, hvor der kælet for produktet, hvad enten det gælder den nye biodynamiske ekstra jomfru olivenolie eller de fantastiske oliven, der er fyldt med rød peber, mandler eller hvidløg. De mørkerøde Kalamata oliven eller de grønne KÆMPE oliven er oplevelser for sig – prøv dem!

 

Køb de lækre produkter fra Epikouros

Se vores sortiment fra Epikouros på webshoppen

Køb nu