Bornholms Valsemølle

Bornholms Valsemølle A/S er et familieejet selskab grundlagt i 1920 af Emil Jespersen. Interessen for mølleri og kvalitetsmel er gået i arv i de foreløbigt tre generationer Jespersen, som har efterfulgt ham.

100 år med kvalitetsmel

På Bornholms Valsemølle vægter de kvalitet højere end kapacitet, samtidig med at alt korn bliver formalet på skånsom vis. De fremstiller både økologisk og konventionel mel malet på valser eller stenkværn. Kornsorterne spænder fra traditionel dansk hvede og rug til mere eksotiske sorter som spelt, durum, ølandshvede, manitoba og emmer. På den traditionsrige mølle  gør de  meget ud af at have fingeren på pulsen, og derfor lancerer de ofte nye produkter for at imødekomme nutidens efterspørgsler. Valsemøllen har desuden et nært samarbejde med udvalgte lokale landmænd, som står for at dyrke kornene på Bornholm. Det tætte samarbejde betyder, at der er fuld sporbarhed fra jord til bord.

Stor udvikling
Emil Jespersen købte tilbage i 1920 møllen på Bornholm. Før den kom i Familien Jespersens ejerskab, var det primært grove meltyper, som fx rugmel, der blev produceret. De senere årtier steg efterspørgslen for finere meltyper. Som resultat heraf investerede familien i store møllerimaskiner og andet udstyr. I dag står møllen godt rustet med et meget alsidigt og effektivt produktionsapparat.

Prøv produkter fra Bornholms Valsemølle

Find dem på webshoppen!

Køb her