Ny lagerorganisering giver markante energibesparelser hos Grøn Fokus

Energipriserne var sidste år på himmelflugt, og det var en udvikling, som også kunne mærkes hos Grøn Fokus.

Derfor besluttede Grøn Fokus i november at slukke to kølerum og rykke rundt på lagret.

Stefan Skov-Jespersen, adm. direktør i Grøn Fokus, fortæller:

  • Vi havde længe gået med planer om at rykke rundt på lagret for at skabe et bedre internt flow. Da vi så de meget voldsomme prisstigninger på energi hen over sommeren 2022, så satte vi skub i forberedelserne og i november fik vi endelig taget hul på den nye lagerorganisering.

Han uddyber:

  • Vores driftschef Lars Olesen gik meget dedikeret i gang med opgaven og fik lavet en detaljeret plan for flytning, rengøring osv. Hele processen blev klaret over en weekend således, at vi var i mål søndag aften, så vi mandag morgen var klar til at sende varer ud til kunderne.

Anstrengelserne har givet pote. Strømforbruget i november og december faldt nemlig med 23% sammenlignet med samme periode i 2021. I kroner og ører svarer det til en månedlig gevinst på ca. 35.000 kroner.

Den markante energibesparelse er imidlertid ikke den eneste gevinst, der er kommer ud af indsatsen ifølge Stefan Skov-Jespersen:

  • Først og fremmest opnåede vi en fin strømbesparelse, men den nye organisering har samtidig resulteret i en øget linjeperformance på 15%, da den interne logistik er blevet voldsomt forbedret.

Stefan Skov-Jespersen siger afslutningsvis, at der er nye energispareprojekter på tegnebrættet:

  • Vi stopper bestemt ikke her. I løbet af foråret skifter vi al vores belysning i hele virksomheden, så vi får de nyeste og mest energibesparende LED-lys installeret. Derudover skal vi have etableret et nyt CO2-køleanlæg, hvor vi forventer en yderligere reduktion af vores energiudgifter med 15%.

 

For yderligere spørgsmål eller rådgivning kontakt venligst:

Zainab Chahrour Ryttersgaard, CSR Projektleder i Dagrofa Foodservice
E-mail: zio@dgfs.dk Mob.:+45 30452803