Vil du gerne have mere økologi ind i dit professionelle køkken?

Så kan vi hjælpe dig.

Vi har 25 års erfaring med omlægning af køkkener, og vi kan også hjælpe dig med at opnå en højere økologiandel, uden at dine omkostninger skyder i vejret. Det økologiske spisemærke er et godt redskab til at øge økologiandelen i dit køkken på en overskuelig måde. Vi deler gerne både vores viden og erfaring, så du kan komme godt videre, når du skal omlægge dit køkken til økologi.

Det økologiske spisemærke

Det økologiske spisemærke er et rigtig godt pejlemærke, når du vil omlægge dit køkken til økologi. Det økologiske spisemærke tilbyder en overskuelig måde at få mere økologi på menuen, og så får du samtidig nogle gode redskaber til at fortælle dine kunder, at du bruger økologi i din madlavning.

Det økologiske spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning, der angiver mængden af indkøbte økologiske føde- og drikkevarer hos dit spisested. Det økologiske spisemærke ledes af Fødevarestyrelsen, som også har ansvaret for reglerne for brugen af mærket. Spisemærket kan fås i tre udgaver: Guld; hvis dit spisested indkøber 90-100 % økologi, sølv; hvis dit spisested indkøber 60-90 % økologi og bronze; ved indkøb af 30-60 % økologiske råvarer. Økologiprocenten kan opgøres i både kroner og kilo.

Det er muligt at få det økologiske spisemærke både som offentligt eller privat spisested. Caféer, cafeterier, kantiner, institutionskøkkener, catering, take-away og restauranter kan alle få det økologiske spisemærke. Ved godkendelse modtages en gratis fejringspakke, som blandt andet indeholder plakater og balloner, du kan bruge på dit spisested til at vise, at i anvender økologiske råvarer.

Det er også muligt at få tilladelse til at skilte med det økologiske spisemærke ved events som for eksempel festivaler og markeder. Her er kravene dog væsentligt anderledes end kravene til de permanente køkkener. Der skal blandt andet anskaffes en tilladelse fra Fødevarestyrelsen inden arrangementets start, og økologiprocenten beregnes ud fra den indkøbte mad, som rent faktisk bruges ved arrangementet.

Læs mere om det økologiske spisemærke lige her

Få gode råd til økologisk omlægning lige her

Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan arbejde med økologi i dit professionelle køkken