Vi finder, køber og sælger ...

groen fokus om

Vi finder, køber og sælger økologiske varer af høj kvalitet.

Grøn Fokus finder, køber og sælger økologiske fødevarer af høj kvalitet. Fra hele verden til hele landet. Fra de fineste vanillestænger dyrket på Madagaskar til massive fodergulerødder gravet op af den sjællandske muld.

Mogens Jensen var en af Danmarks første ...

mogens jensen
Mogens Jensen, der var en af Danmarks første økologiske landmænd, stiftede Grøn Fokus i 1999. Fordi han ville give professionelle køkkener, butikker og forbrugere adgang til flere økologiske varer.
  • Vi arbejder udelukkende med økologi – og gerne biodynamik
  • Vi foretrækker danske produkter
  • Vi giver landmanden en fair pris
  • Vi vil gerne omlægge Danmark – ja, hele verden – til økologi.
En af de måder, vi gør det på er at betale forud for produkterne, så landmanden har finansiering til mere omlægning og dermed plads til flere ordrer og mere økologi.

Projekt Tanzania

Grøn Fokus erfarede i 2012, at Zanzibars nye landbrugsminister havde en vision om at gøre Zanzibar 100% økologisk.

Vi indgik et samarbejde med Økologisk Landsforening og Udenrigsministeriet, Danida, og tog i 2013 på studietur. Turen lærte os en masse om Tanzania og Zanzibar, og vi mødte mange interessante og seriøse mennesker, der arbejder med landbrug og økologi.

Tanzania har en søsterorganisation til Økologisk Landsforening, TOAM, der står for Tanzania Organic Agriculture Movement.

Efter turen til Tanzania indgik vi samarbejde med Global Source Organic, GSO, der er et handelsfirma, der er udledt af TOAM, og der er nu sat gang i omlægningsprojekter rundt omkring i Tanzania og på Zanzibar.

GSO har været i Danmark to gange for at lære om dansk kultur og erfarer, hvordan vi arbejder med økologi i Danmark og ikke mindst for at arbejde med vores fælles projekt.

Varer fra Tanzania og Zanzibar
Grøn Fokus fokuserer i første omgang på import af tørvarer, der er nemmest at håndtere. Nogle af de første økologiske varer, vi forventer at kunne høste og sætte EU certifikatet på er forskellige bønner og linser, solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner.

Visse af produkterne produceres allerede på certificerede marker. Men produktet er ikke i sig selv på certifikatet. Produkterne bruges derfor i dag hovedsageligt i markerne som såkaldte insektforvirrende afgrøder samt som næringsgivere til jorden. Men der er reelt tale kvalitets-fødevarer.

Ved at sikre kvaliteten af produkterne, få dem på certifikat og sælge dem, kan vi tilbyde bønderne en ny forretning og indtægtsmulighed. Og danske forbrugere en række økologiske varer, der kan supplere det stadigt stigende udbud af økologiske produkter på det danske marked.

Ultimo 2016 pågår arbejdet med at få certificeret produkterne.

DSC 0022 2
DSC 0060DSC 0278
DSC 0379